Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-03@13:31:10 GMT

چاقوی زنجان چه ویژگی های منحصر به فردی دارد؟

تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۶۷۲۸۹۹

چطور می‌توان چاقوی زنجان را از دیگر چاقو‌های تولیدشده در کشور تشخیص داد؟

دسته و تیغه‌هایی که در چاقوی زنجان و برای مصرف آشپزخانه استفاده می‌شوند یک‌تکه هستند، اما چاقو‌های کارخانه‌ای که امروزه در سوییس، نروژ، ترکیه و سوئد تولید می‌شوند دسته‌هایی دارند که به صورت جداگانه ساخته می‌شوند.

تفاوت چاقو‌های زنجان با شهر‌های دیگر چیست؟

چاقو‌ها به صورت تخصصی و با تنوع بالا در زنجان تولید می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چاقو به صورت دست‌ساز از ابتدا در زنجان و آلمان تولید می‌شده است.

تاریخچه ساخت چاقو در زنجان

در زنجان معدنی به نام نمک چهرآباد پیدا شد و مردان نمکی در آن کشف شدند که همه آن‌ها داس و ابزار جنگی انسان‌های اولیه را به کمر داشتند و همین موضوع تاریخچه این ابزار در زنجان را به شش‌هزار سال عقب برد. زنجان حتی پایتخت سلاح‌سازی در زمان هخامنشیان بوده است. در کل این صنعت در استان زنجان قدمت دیرینه‌ای دارد.

ما در راین کرمان، غرب کرمانشاه، قم و همدان نیز برند‌های معروف چاقوسازی داریم، اما هیچ‌کدام از آن‌ها به زیبایی و با کیفیت چاقو‌های زنجان نیستند به همین دلیل قدرت رقابت با چاقو‌های زنجان را ندارند.


چطور می‌توان چاقوی زنجان را از چاقوی راین تشخیص داد؟

دسته چاقو‌های کرمان از استخوان ساخته می‌شود و چهره‌ای سنتی دارد، اما چاقو‌هایی که در زنجان تولید می‌شوند به‌روز و با بازار‌های خارجی قابل مقایسه هستند بنابراین از مواد اولیه‌ای مثل دسته‌های نشکن و نسوز و تیغه‌های ضدزنگ که در کشور‌های اروپایی کاربرد دارند، استفاده می‌شود.


بهترین مشخصه برای شناخت چاقو‌های زنجان چیست؟

دسته‌سازی چاقو یک هنر تخصصی محسوب می‌شود. دسته‌ها در چاقو‌های آشپزخانه ساخت زنجان به صورت سه‌تکه ساخته می‌شوند و ساخت آن‌ها مراحل متعددی دارد، اما دسته چاقو‌هایی را که در کرمان و شهر‌های دیگر تولید می‌شوند داغ و با فشار جزئی به تیغه پیچ می‌کنند که کار تخصصی محسوب نمی‌شود.

استفاده از استخوان در چاقوسازی بهداشتی نیست، زیرا بعد از مدتی استفاده از آن، بو می‌گیرد. ما هم در زنجان چاقو‌هایی داریم که دسته آن‌ها را با شاخ گوزن یا گاومیش می‌سازند و قیمت آن‌ها هم ۳۰۰ هزار تومان است که صرفا در چاقو‌های کلکسیونی و ضامن‌دار تزئینی، قلم‌تراشی، شکاری و پیوندزنی استفاده می‌شوند.


کاربرد چاقو‌های زنجان

برای مثال جنس تیغه و دسته چاقویی که از آن برای پیوندزنی در کشاورزی استفاده می‌شود متفاوت است و باید تیغه آن حتما از جنس زنگ‌بزن باشد در غیر این صورت لبه‌های چاقو برمی‌گردد.

شاید در زنجان بیش از ۲۰۰ مدل چاقو داشته باشیم که هر کدام تعریف خاص خودشان را دارند. چاقو‌های آشپزخانه هم برای خودشان دنیایی دارند که شامل انواع مختلفی از جمله چاقوی سرآشپز، گوشت خردکنی، استخوان پاک‌کنی، دم دستی و ... می‌شود.


جنس فلزی که در چاقوسازی زنجان استفاده می‌شود چیست؟

تمام مواد اولیه‌ای که ما از آن در چاقوسازی استفاده می‌کنیم متاسفانه وارداتی است و در ذوب آهن اصفهان و آذربایجان هم قابل تولید نیست. استیلی که ما از آن استفاده می‌کنیم به دلیل نبود فن‌آوری آن در کشور ما از کشور‌های روسیه، اوکراین و آلمان وارد می‌شود.

ما نمی‌توانیم در کشورمان استیلی را که از لحاظ برندگی، تیغه آن آب‌دیده باشد، ببرد و زنگ نزند، تولید کنیم. بخش عمده‌ای از مواد اولیه که آن را به چاقو تبدیل می‌کنیم وارداتی است و دسته‌های آن نیز از کائوچو است که از هند وارد می‌شود. در زمان قدیم هم از ضایعات تولیدات قاشق و چنگال، کارخانه‌های خودروسازی، ضایعات شاه‌فنر‌های ماشین‌ها، بدنه داخلی قطار‌ها و اتوبوس‌ها برای تولید چاقو استفاده می‌کردیم.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: پارسینه هنرهای سنتی چاقوی زنجان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۷۲۸۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم پرداخت پاداش افزایش تولید به کارگران در واحدهای تولیدی

استاندار زنجان گفت: پاداش افزایش تولید به کارگران واحدهای تولیدی باید پرداخت شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از زنجان، محسن افشارچی امروز _پنجشنبه سیزدهم اردیبهشت_ با بیان اینکه این کارگران هستند که چرخ تولید را می‌چرخانند و در حقیقت کارگران افسران جنگ اقتصادی هستند، اظهار کرد: موضوعاتی همانند سخت و زیان‌آور بودن باید به صورت ویژه در دستور کار دستگاه‌های ذیربط قرار گیرد.

وی ادامه داد: متأسفانه برخی مشکلاتی که به‌راحتی می‌تواند حل شود به دلیل بی تدبیری سبب ادامه دار بودن مشکل کارگران می‌شود.

استاندار زنجان در بخش دیگری از سخنان خود بر ضرورت پیگیری مطالبات کارگران تاکید کرد و افزود: طبقه بندی مشاغل یکی از این موارد است که باید اجرای آن در واحدهای تولیدی راستی آزمایی شود.

افشارچی بر لزوم پرداخت پاداش افزایش تولید به کارگران در واحدهای تولیدی اشاره کرد و ادامه داد: موضوع بهره‌وری هم باید مورد توجه باشد و رویکرد ما این است هر واحدی که بتواند اتفاق خاصی را در حوزه بهره‌وری و توجه به کارگران رقم بزند، در اولویت گره گشایی از مشکلات و مسائل قرار داده شود.

استاندار زنجان با بیان اینکه نباید سودآوری تولید از محل سوبسیدهای انرژی باشد، خاطرنشان کرد: تحقق این موضوع باید از محل بهره‌وری رقم بخورد.

وی با اشاره به اینکه مشکلات کارگران آشنا هستم و در یک هفته اخیر هم در دیدار با کارگران با مشکلات آن‌ها بیشتر آشنا شدم، اضافه کرد: متأسفانه برخی مشکلاتی که به‌راحتی می‌تواند حل شود به دلیل نبود تدبیر ادامه‌دار می‌شود.

کد خبر 750128

دیگر خبرها

  • لزوم پرداخت پاداش افزایش تولید به کارگران در واحدهای تولیدی
  • برخی بی تدبیری‌ها باعث استمرار مشکلات کارگران می‌شود
  • سالانه ۲۵ درصد تولید برق به واسطه ناترازی‌ها کم می‌شود
  • خرید و تجهیز ۲۸ دستگاه ماشین‌آلات سبک و سنگین در سال گذشته
  • زنجان| صنایع‌دستی مردمی‌ترین مشارکت در جهش تولید است
  • تیز کردن اره: 3 شگرد برای داشتن تیزترین اره!
  • ‌مشارکت مردم در جهش تولید به صورت مستقیم و فردی باشد
  • تولید نخ‌های آنتی باکتریال با استفاده از نانو ذرات روی در یزد
  • پروانه با الگوی منحصر به فرد را پیدا کنید (معمای تصویری)
  • زیبایی خیره کننده جزایر ناهموار و منحصر به فرد لوفوتن در نروژ (فیلم)