Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-03@07:07:45 GMT

از چاقوی زنجان تا ترمه اصفهان

تاریخ انتشار: ۱۱ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۷۸۷۶۲۵۱

از چاقوی زنجان تا ترمه اصفهان

عرضه چاقوی زنجان، خاتم اصفهان، کلوچه اراک، لواشک آذربایجان و لذت چشیدن یک لیوان چای داغ آتشی از دست مردی از مردان ایل قشقایی یا بختیاری، تنها بخشی از برنامه‌های نمایشگاه نوروزی صنایع‌دستی دایر شده در باغ‌موزه چهل‌ستون است.

به گزارش خبرنگار ایمنا، ابتدای خیابان سپه، باغ‌موزه‌ای است که گرچه به گواه یک بنر دو متری، در ورودی آن مدت‌ها است به خروجی تبدیل‌شده، اما هنوز هم آدم‌هایی می‌آیند و روی سکوهای سنگی روبروی در می‌نشینند تا نخل‌هایی را که به‌اندازه یک آپارتمان چهارطبقه قد کشیده و از دیوار باغ بالاتر رفته‌اند، تماشا کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به‌محض اینکه یک نفر از در اصلی باغ خارج می‌شود، چند نفر از روی این سکوها بلند می‌شوند تا شانس شان را برای ورود امتحان کنند، اما نگهبان باغ، بی‌آن که از تکرار چندباره این جمله خسته شود، اعلام می‌کند که این، در خروجی است و برای ورود به باغ‌موزه چهل‌ستون باید سر چهارراه اول، سمت راست بپیچند.

می‌پیچند و دود چای آتشی ایل قشقایی و رنگ‌های شاد سیاه‌چادر، از دور به آنها سلام می‌کند. وارد می‌شوند و مردی که ساز سنتی را به لب‌هایش چسبانده، با چشم و ابرو به انبوه تماشاگران خوشامد می‌گوید. اگر کسی بتواند از بین جمعیتی که برای صرف چای و تماشای پای‌کوبی ایل مرد قشقایی آمده‌اند، راهی به سیاه‌چادر پیدا کند، کشک و قارای محلی، آش داغ و شیوه پخت نان یخه را هم می‌بیند و فرصتی برای گرفتن عکس یادگاری با لباس های محلی این ایل هم پیدا می‌کند.

علی دهقان، مسئول غرفه عشایری سمیرم به خبرنگار ایمنا می گوید: تلاش کرده‌ایم تا در این غرفه، شرایط و سنت‌های زندگی عشایر را به همان شکلی که هست، به مردم نشان دهیم و این محل هم، ایستگاه شبیه‌سازی‌شده چادری از چادرهای ایل قشقایی است که ییلاق خود را در شهر سمیرم می‌گذرانند.

وی می افزاید: در زمانه‌ای که بزرگ‌ترهای ایل، پیر و کم‌توان شده‌اند، جوانان، میلی به کوچ کردن ندارند و آب‌وهوا هم سر یاری ندارد، سنت‌های زندگی عشایری، کم‌کم در حال از بین رفتن است و برپایی این غرفه‌ها، می‌تواند انتقال‌دهنده فرهنگ آن‌ها باشد.

دهقان ادامه می دهد: تبلیغات در حوزه گردشگری زیاد است، اما امیدوارم حمایت‌ها هم به همان اندازه زیاد باشد و به ما که خانه و زندگی‌مان را فروخته‌ایم تا این کمپ گردشگری را در منطقه وردشت سمیرم ایجاد کنیم، انگیزه‌ای برای ادامه این کار بدهد.

بعد از سیاه‌چادر سنتی، یک راهروی طولانی است و غرفه‌هایی که از چاقوی زنجان تا ترمه اصفهان در آنها دیده می‌شود.

از سهیلا جان قربان که دورتادور غرفه‌اش را ترمه پوشانده، می‌پرسیم: "بالاخره بگوییم ترمه اصفهان یا ترمه یزد؟" او در پاسخ می‌گوید: اصل ترمه از یزد می‌آید، ترمه رضوی هم داریم، اما همه این‌ها متأسفانه با پلی‌استر بافته می‌شود. البته باید به خاطر داشته باشیم که مردم هم دیگر، قدرت خرید ترمه ابریشمی را ندارند. ما در اصفهان، این ترمه‌های یزدی را که محصول برندهای مختلفی مثل هاشمی، رضایی و حسینی است، آسترکشی می‌کنیم و دور آن، نوار مغزی می‌دوزیم. گاهی هم‌، روی آن سرمه‌دوزی می‌کنیم و از این‌ جهت است که می‌گوییم ترمه اصفهان.

صدایی با لهجه شیرازی فریاد می‌زند: «لیموی عمانی به طرز عجیبی رُب شد»، همه آن‌هایی را که بعد از راهروی صنایع‌دستی، بین دوراهی چپ و راست مانده‌اند، به تماشای غرفه‌های سمت چپ می‌کشاند. محصولات غذایی محلی شهرهای مختلف، در این راهرو عرضه می‌شود و جمعیت هلال‌احمر هم چادرهایش را در گوشه‌ای از همین فضا دایر کرده است.

نگار پیرمرادیان، عضو جمعیت هلال‌احمر درباره فلسفه حضور این چادرها به خبرنگار ایمنا می گوید: هلال‌احمر اصفهان، چهار پست نوروزی دارد که یکی از آن‌ها در باغ‌موزه چهل‌ستون دایر است. غرفه مادر و کودک این جمعیت، در یک چادر، میزبان بچه‌هایی است که همراه والدین خود برای دیدن این نمایشگاه می‌آیند و ضمن برآورده کردن نیازهای آنان، این کودکان را به عضویت کانون غنچه‌های کانون هم درمی‌آورد که به‌نوعی، سابقه کار در هلال‌احمر برای آنان محسوب می‌شود. غنچه‌های کانون در این چادر نقاشی می‌کشند و جمله‌ای درباره ترافیک و جاده و ایمنی می‌نویسند و بعداً به بهترین آن‌ها جایزه‌ای اهدا می‌شود. در این محل، نه‌تنها نقشه اصفهان که بروشورهایی برای آگاهی دادن در مورد بیماری‌هایی مثل سرطان هم عرضه می‌شود و امکان پیوستن به پویش "نه به تصادفات" با یک عکس و امضا هم فراهم است.

در غرفه بزرگی که میزبان ایل بختیاری است، باز هم چای آتشی و آش داغ دوغ عرضه می‌شود و صحنه‌ای که روبروی چادرهای آنان با فرش پوشیده شده، خبر از اجرای یک برنامه شاد محلی می‌دهد.

میثم رودبارانی، کارشناس سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری اصفهان در گفتگو با ایمنا پیرامون برپایی این نمایشگاه اظهار کرد: نمایشگاه باغ‌موزه چهل‌ستون، شامل بخش‌های مختلفی است و ۲۵ غرفه آن به صنایع‌دستی اصفهان و دیگر شهرهای کشور مثل زنجان، مشهد و تهران اختصاص دارد.

وی افزود: غرفه‌هایی برای عرضه خاتم، سفره قلمکار، ظروف مسی، کیف‌های چرمی، معرق و محصولات دیگر رشته‌های هنری اصفهان و ارائه برنامه جنبی "آشتی اقوام" نیز با حضور نمایندگان ایل قشقایی، بختیاری و کردها در این نمایشگاه برپا است.

رودبارانی خاطرنشان کرد: این نمایشگاه از ۲۸ اسفندماه دایر شده و تا ۱۲ فروردین از ساعت ۹ صبح تا ۲۱ شب میزبان همه شهروندان و گردشگران است.

منبع: ایمنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۸۷۶۲۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۱۰۰ مذاکره هیئت‌های تجاری داخلی و خارجی در غرفه فارس

بر اساس آخرین آمار دریافتی تعدادکل مذاکرات تجاری و غیرتجاری در غرفه استان فارس در نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴، سه رقمی شد و از یک صد مذاکره گذشت. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران (اکسپو 2024) در حالی آغاز به کار کرد که غرفه استان فارس همچنان پر رونق میزبان مسئولان ارشد کشور و همچنین سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی بود. بر اساس آخرین آمار دریافتی تا بعدازظهر دیروز، 10 اردیبهشت‌ماه تعداد کل مذاکرات تجاری و غیرتجاری در غرفه استان فارس سه رقمی شد و از یکصد مذاکره گذشت.

ظرفیت‌های قابل توجه استان فارس در بخش‌های مختلف به شکلی است که چشم هر بیننده و مراجعه کننده‌ای را به خود جلب می‌کند.

«میثم لطیفی، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان اداری استخدامی کشور»، «محمدعلی نیکبخت وزیر جهاد کشاورزی»، «حسن‌نژاد، معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی»، «عباسی، مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه‌گذاری و اشتغال وزارت کشور»، «فولادگر، معاون کسب و کار وزیر صمت»، «علیخانی رئیس ستاد تسهیل و رفع موانع تولید کشور»، «رئیس میزصادرات سازمان توسعه و تجارت ایران»، «دبیر دوم سفارت سنگال»، استاندار بوشهر، تعدادی از معاونان استانداری‌های بوشهر، سمنان و قزوین به همراه مدیران برخی از شرکت‌های بزرگ تأمین مالی کشور و یک هیئت مذاکره کننده بزرگ روسی از نزدیک با توانمندی‌های استان فارس آشنا شدند.

ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران (اکسپو 2024) ابتدای هفته جاری با حضور فارس و 30 استان دیگر کشور در محل نمایشگاه‌های بین اللملی تهران آغاز به کار کرد. این نمایشگاه در حالی بعد از ظهر امروز به کار خود پایان می‌دهد که تا بعدازظهر دیروز در این رویداد 20 محصول جدید استان فارس در حوزه فرایند‌ها و تولیدات رونمایی و چندین تفاهم‌نامه همکاری و سرمایه‌گذاری با سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی منعقد شده است.

هدف از برگزاری این نمایشگاه 5 روزه فراهم کردن زمینه‌های لازم برای جذب سرمایه گذاران داخلی و خارجی در حوزه‌های مختلف صنعتی، کشاورزی، شیلات، فرش و صنایع دستی، گردشگری، دارو، تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی، محصولات آرایشی، بهداشتی، صنعت ساختمان، خدمات فنی مهندسی و پتروشیمی اعلام شده است.

استان فارس نیز با تأکید بر معرفی زنجیره‌های ارزش در زمینه‌های فولاد و گیاهان دارویی مشارکت جدی در این رویداد مهم اقتصادی را در دستور کار قرار داده‌ است.

انتهای پیام/424/

دیگر خبرها

  • تحویل غرفه‌های ناشران نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران آغاز شد
  • آغاز تحویل غرفه‌های ناشران نمایشگاه کتاب
  • جمع آوری ۶ قلم کالای غیر استاندارد در نمایشگاه بین‌المللی قزوین
  • غرفه کرمان جزء برترین‌های نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴
  • غرفه استان کرمان جزء برترین‌های نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴
  • معرفی فراورده‌های صادراتی در غرفه چهارمحال و بختیاری
  • استان یزد، غرفه برتر نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴
  • بیش از ۱۰۰ مذاکره هیئت‌های تجاری داخلی و خارجی در غرفه فارس
  • غرفه فرهنگ و هنر با موضوع خلیج فارس در سیریک راه‌اندازی شد
  • رونمایی از سامانه ساربانیار در غرفه استان یزد نمایشگاه ایران اکسپو