Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-03@05:15:17 GMT

چاقوی زنجان زیر چتر استاندارد قرار می‌گیرد

تاریخ انتشار: ۲۵ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۶۰۹۸۲۰

چاقوی زنجان زیر چتر استاندارد قرار می‌گیرد

مدیرکل استاندارد استان زنجان با اشاره به اینکه در حال حاضر استاندارد ملی چاقوسازی نداریم گفت: یک طرح پژوهشی تدوین استاندارد چاقو در دستور کار قرار دارد تا با ارتقای کیفیت تولید این محصول به صادرات نیز کمک شود. ۲۵ دی ۱۳۹۶ - ۱۳:۲۵ استانها زنجان نظرات

داود کارگرزاده در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در زنجان اظهار داشت: مذاکراتی با اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان انجام دادیم تا استانداردهای چاقو‌ها را تدوین کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی خاطرنشان کرد: بیشتر صنعت سنتی و صنایع دستی استان زنجان را چاقو تشکیل می‌دهد اما متاسفانه برای چاقو استاندارد ملی نداریم که باید در این زمینه کارهای بیشتری انجام گیرد.

مدیرکل استاندارد استان زنجان بیان کرد: یک طرح مطالعاتی و پژوهشی برای تدوین استاندارد چاقو در استان زنجان انجام می‌شود که این کار به عنوان زیر بنایی برای ارتقای صنعت چاقوسازی کاربرد دارد.

وی تصریح کرد: اگر تدوین استاندارد برای تولید چاقو محقق شود ضمن ارتقای کیفیت این صنعت به بخش صادرات نیز کمک بزرگی می‌کند و می‌تواند سهم صادرات این محصول را افزایش دهد.

وی با اشاره به اینکه صنعتگران حرفه‌ چاقوسازی استادکار هستند ابراز کرد: برای تدوین استاندارد چاقو در ابتدای کار هستیم و میراث فرهنگی نیز طرح تدوین استاندارد برای این صنایع‌دستی مهم زنجان را پذیرفته است.

کارگرزاده به بندی از سیاست‌های اقتصاد مقاومتی مبنی بر توسعه، ترویج و پوشش استاندارد به همه کالاهای تولید داخل اشاره کرد و گفت: در این راستا تلاش داریم با تدوین استانداردها تولیدکنندگان را به بهره‌گیری از این معیارها برای تولید کالای با کیفیت تشویق کنیم.

به گزارش تسنیم، چاقو از مهمترین صنایع دستی استان زنجان به‌شمار می‌رود که در صدر فروش صنایع دستی قرار دارد و شامل انواع مختلفی از جمله چاقوهای ضامن دار، چاقوهای میوه خوری، انواع قلمتراش، انواع ساتور، کاردهای آشپزخانه، انواع شمشیر که صرفاٌ جنبه تزیینی دارند و قندشکن می‌شود.

انتهای پیام/

R41375/P1486/S6,59/CT1

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۰۹۸۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهارت کاشی هفت‌رنگ اصفهان نشان جغرافیایی بین‌المللی دریافت کرد

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان گفت: کاشی هفت‌رنگ اصفهان سومین رشته صنایع‌دستی است که پس از رشته‌های میناکاری و پارچه قلمکار  موفق به دریافت نشان جغرافیایی بین‌المللی شده است.


امیر کرم زاده افزود: تدوین پرونده ثبت جهانی کاشی هفت‌رنگ اصفهان در معاونت صنایع‌دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان و با همکاری صمیمانه اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی استان و اتحادیه صنایع‌دستی اصفهان به نتیجه رسید، به گونه‌ایی که با همکاری این دوستان در طی سال گذشته، اطلاعات کامل و جامعی درباره این هنر ارزشمند، مانند نوع هنر، قدمت و تعداد کارگاه‌های تولیدی فعال جمع‌آوری شد.


او گفت: تعداد دیگری از رشته‌های صنایع‌دستی اصفهان نیز در حال ثبت جهانی‌شدن هستند، با این وصف زمانی که این رشته‌ها، نشان جغرافیایی بین‌المللی را دریافت کنند یعنی این رشته خاص در سطح جهان به نام این منطقه ثبت می‌شود.

استفاده از کاشی هفت‌رنگ از اواخر دوره تیموریان در سده نهم و آغاز دوره صفوی در سده دهم هجری قمری در تزیین بنا‌ها متداول شد به گونه‌ایی که مرمتگران سنتی از این کاشی‌ها بانام کاشی خشتی هم یاد می‌کنند.


در اواخر دوران تیموریان و در عصر شهریاران صفوی (از سده دهم تا پایان سده دوازدهم هجری قمری)، به‌تدریج تزیینات کاشی هفت‌رنگ جایگزین کاشی معرق شد.

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان اصفهان

دیگر خبرها

  • ایجاد کد تعرفه اختصاصی برای صادرات «گیوه»
  • ایجاد کد تعرفه اختصاصی برای صادرات گیوه
  • زنجان| صنایع‌دستی مردمی‌ترین مشارکت در جهش تولید است
  • انتقال فناوری به حوزه کشاورزی باید در دستور کار قرار گیرد
  • بارش‌های رگباری زنجان را فرا می‌گیرد
  • تدوین برنامه جامع ‌مدیریت‌ گردشگری برای‌ «دزپارت» خوزستان
  • افتتاح هتل در ارومیه
  • تائید بیمه هنرمندان صنایع‌دستی فارس پس از ۱۵ سال
  • مهارت کاشی هفت‌رنگ اصفهان نشان جغرافیایی بین‌المللی دریافت کرد
  • نمایشگاه صنایع دستی در شاهرود گشایش یافت